Article

Ordenació de Blai i Blesa, la primera que redueix l’horari

març 3, 2016

Satisfacció general entre el veïnat i les entitats del barri. El Gremi de Restauració amenaça d’interposar un recurs contenciós administratiu per “deficiències” en el procés participatiu.

@4tito4 / Habemus acord. El llarg conflicte per aconseguir la convivència entre l’oci i el descans veïnal als carrers Blai i Blesa sembla tenir un desenllaç gràcies a una regulació que ha estat molt celebrada, en línees generals, per tots els agents implicats en aquestes negociacions. La comissió de l’Ajuntament de Barcelona, celebrada el passat 28 de gener, va aprovar l’Ordenació Singular (OS) de Terrasses d’aquests carrers.

blai_1web

Es limita a 37 el nombre màxim de terrasses a l’eix Blai-Blesa

La regulació que com a gran novetat, i també a nivell de ciutat, redueix una hora les terrasses (fins a les 23 hores) de diumenge a dijous i els divendres i dissabtes fins a mitjanit. Altres clàusules, a grans trets, és que es limita a 37 el nombre màxim de terrasses (actualment n’hi ha 34 amb llicència dels 42 locals de restauració). En aquest sentit, el consistori divideix aquest espai en nou trams “per tal que quedin ben distribuïts al llarg de tots dos carrers”, assegura l’administració municipal i d’aquesta manera, “l’ocupació màxima de l’espai públic amb les terrasses no superarà així el 5%”. Entre d’altres especificacions s’insta a fer servir el material “menys sorollós possible”.

Unes mesures que aplaudeixen des del veïnat. Thaís Bonilla, vinculada a la plataforma Som Paral·lel i a més veïna de Blai, qualifica aquesta OS “de victòria veïnal” i reconeix que “les veïnes estan molt contentes”. Una satisfacció que comparteix el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzmán, perquè “el més important és que hi ha un acord entre restauradors i veïns”. També el president de l’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel, Manel Tort, destaca l’arribada d’un consens, “era imprescindible, havia d’arribar, perquè cada vegada s’obrien més negocis, terrasses i l’espai públic és el que és”. Tot i que es mostra més escèptic en el fet que amb una reducció horària, també ho faci el soroll. “Perquè els clients si no tenen terrasses, potser sortiran a fumar fora i els propietaris no tindran competència”, argumenta.

Blai_ok_web

Els restauradors esmenen la proposta del consistori

Amenaça de recurs

El Gremi de Restauració de Barcelona defineix aquesta OS “d’imposició” i apunta a què  “genera un greuge comparatiu amb la resta de la ciutat”. A més, assenyala que els 42 locals d’aquesta zona del Poble-sec signifiquen més de 350 llocs de treball.

L’organisme critica “deficiències” en el procés participatiu per arribar a aquesta normativa i detalla que el Districte de Sants-Montjuïc es va negar a organitzar una nova trobada, donant “legitimitat a una reunió celebrada a finals d’octubre, a la que ni el Gremi de Restauració ni els operadors de la zona van ésser convocats adequadament, amb la conseqüent vulneració del seu dret a la participació ciutadana”. Una afirmació amb la que Bonilla discrepa i sosté que en l’última trobada hi havia una representació de tots els actors implicats en el conflicte. El Gremi de Restauració, després de pactar-ho amb diferents operadors de Blai i Blesa, recorrerà aquesta OS amb un recurs contenciós administratiu quan es publiqui el decret.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .