Article

Pare Batllori promou el teatre integrador i intergeneracional

abril 17, 2014

El centre cultural Albareda va acollir l’espectacle ‘Farandulers’ de la companyia Alquimistes Teatre integrada per persones amb discapacitat intel·lectual, al qual van assistir col·lectius del barri d’edats i realitats diverses.

@Marta_Tello/El 24 de març la residència i centre de dia Pare Batllori, amb la col·laboració de l’Escola Sant Pere Claver, el centre cultural Albareda i la companyia Alquimistes Teatre va organitzar una jornada de teatre i debat per afavorir el coneixement mutu i fomentar la relació entre persones de col·lectius diversos. A la representació teatral, oberta a tots els veïns, li va seguir un debat entre els actors i els espectadors: principalment gent gran usuària de Pare Batllori, alumnes de l’Escola Sant Pere Claver, i famílies dels actors. En total van assistir-hi 152 persones.

La jornada va permetre, especialment als nens, treballar sobre les diferències i capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, alhora que els actors van tenir una nova oportunitat de mostrar les seves habilitats damunt de l’escenari. Van interpretar un espectacle a l’estil dels anys 40, que combinava temes d’actualitat, com són la crisi o la desocupació. L’obra va ser molt ben rebuda entre els usuaris de la residència, que van recordar la seva època de joventut, especialment un dels assistents que havia estat treballador de El Molino.

La companyia Alquimistes Teatre, de Santa Coloma, treballa des de fa 16 anys per “afavorir la integració social, la visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i, en definitiva, la millora de la seva qualitat de vida”. Tal i com indiquen, el seu  objectiu és “el desenvolupament personal i grupal a través del treball creatiu i de l’expressió artística de l’art dramàtic”.

IMG-20140408-WA0012

Actors i usuaris de Pare Batllori després de la funció/ Foto:- Pare Batllori

IMG-20140408-WA0020

Alumnes de l’escola Sant Pere Claver van assistir a l’espectacle/ Foto: Pare Batllori

IMG-20140408-WA0009

L’espectacle ‘Farandulers’ recrea l’estil dels anys 40/ Foto: Pare BatlloriCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .