Article

El veïnat del Districte s’uneix per combatre els ‘‘problemes comuns’’

juny 16, 2016

@4tito4 / La nova plataforma l’integren veïns i comerciants de Sants, Poble-sec i la Marina. Reclama tenir “veu” als consells del Districte de Sants-Montjuïc.

Una quinzena d’entitats conformen la nova associació, batejada amb el nom de Plataforma d’Associacions de veïns i veïnes de Sants-Montjuïc. El barri hi aporta quatre a l’engranatge: l’AVV Poble-sec, l’AVV i Comerciants Hortes de Sant Bertran, la Unió AVV Sants-Montjuïc Poble-sec i l’AVV Plaça Navas. Es tracta d’una manera d’enfortir el múscul del “moviment veïnal”, destaca un dels membres del naixent organisme, Abdó Florencio, que recorda que aquest fenomen “sempre ha defensat els interessos dels veïns. No només estem per fer la festa major i s’ha acabat sinó per reivindicar tots els temes que afecten a la comunitat”. I per mantenir viu aquest esperit s’ha impulsat la iniciativa sota el pretext de que la unió fa la força i esperen resoldre “problemes comuns”. Hi ha cinc fronts ben definits: “habitatge, sanitat, mobilitat, seguretat i urbanisme. Cap és més important que l’altre”, remarca Florencio. Tanmateix, continua “en temes esportius no s’hi entrarà o en alguns de cultura”.

Un moment de l’acte de presentació de la nova plataforma veïnal el passat 18 de maig, al local de l’AVV Sant Cristòfol / Albert Hernández

Un moment de l’acte de presentació de la nova plataforma veïnal el passat 18 de maig, al local de l’AVV Sant Cristòfol / Albert Hernández

Tenir veu, la prioritat

La motivació per engendrar la nova entitat és “el nou consistori” i Florencio assegura que “la ciutat va a pitjor” amb l’actual govern municipal, tot i que “no vull dir que els d’abans o els de molt abans fossin millors, perquè m’és igual el color”. En aquest sentit, lamenta que des de l’administració se’ls reclama per ser un “altaveu per portar gent a les seves assemblees” i un dels objectius que persegueix la Plataforma és tenir “veu” als consells del Districte “per conèixer la problemàtica del dia a dia de tots els barris”, remarca aquest membre i posa un exemple molt gràfic, “és com si fóssim una escala de veïns i volguéssim anar a les reunions per saber per què el del pis tal no paga. És el mateix portat a les problemàtiques”. L’associació va fer la seva presentació oficial el passat 18 de maig i per ara han fet tres reunions, dues a la seu de l’AVV Sant Cristòfol i una a la d’Hostafrancs, tot i que no hi ha un calendari marcat de cara al futur.

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .