Article

Porta’m a l’Hort: un projecte inclusiu al barri de Porta

desembre 25, 2017

Helena Gómez / Agricultura urbana i sense químics a la zona de Nou Barris

El passat diumenge 3 de desembre, el projecte Porta’m a l’Hort va celebrar el seu quart aniversari en un jornada carregada d’activitats i amb l’estima, ben guanyada, del veïnat. Es tracta d’un projecte comunitari que busca dinamitzar la vida púbica al barri de Porta (Nou Barris) mitjançant un hort urbà, contribuïnt a l’agricutura, l’associacionisme i a la inclusió social a Barcelona.
Porta_m-a-l_Hort-165

S’hi conreen varietats de proximitat, adaptades al clima i sòl de l’entorn, sense químics; el terreny es divideix en parcel·les gestionades amb diferentes finalitats socieducatives que treballen la intergeneracionalitat, la integració de les minories socials, la integritat de Porta, la interculturalitat, la horto-teràpia, la diveristat funcional… i esdevé un espai de trobada on es cou cooperativisme i oci. Darrere de tot això descobrim un grup de persones molt compromesses i amb interessos ben diversos que reben el suport de col·lectius del teixit associatiu del barri de Porta. 

Forma part del Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona 2013 que els hi cedeixen el solar del carrer Piferrer, 122 per dur a terme aquesta tasca. S’autoorganitzen en una gestora un cop al mes, és oberta a tothom i amb moltres ganes de créixer. 

Del barri de Porta també han sorgit altres iniciatives transformadores fent ús de la horticultura urbana com és el cas de Can Valent, dins del Pla Buits de l’Ajuntament al 2016 i que neix de l’Assamblea d’Aturats i Aturades de Nou Barris amb suport també de l’associacionisme del barri. Més coneguts i polèmics són els Horts de Maladeta, un bon nombre de parcel·les individuals situades en un solar de propietat privada en aquest mateix carrer (renombrada com la Rambla de Porta). Fou ocupat pels veïns i veïnes, reïnvindicant l’espai com a zona o corredor verd i posicionant-se en contra de l’edificació massiva i de l’especulació al barri.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .