Article

Raons Públiques, intervé en el projecte guanyador del Premi “Participa a l’Escola 2013”

desembre 17, 2013

L’escola La Pau (districte de Sant Martí) ha estat guardonada amb el premi “Participa a l’Escola 2013”, que té com a objectiu “guardonar les experiències o treballs de recerca que versin sobre formes de participació a l’escola o que hi fomentin la pràctica o l’aprenentatge dels valors democràtics”. El premi ha estat atorgat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya al projecte “Fem comunitat transformant el pati de l’escola”.  Aquest s’ha dut a terme entre 2011 i 2013 i ha consistit en el treball en xarxa de tots els col·lectius integrants de l’escola (AMPA, alumnes, equip docent i directiu) per tal d’adaptar el pati de l’escola a les necessitats de les persones que en fan ús. Hi han participat també el PEP (Pla d’Energia Participatiu dels Barris de Sant Martí i la Verneda) i l’entitat poblesequina Raons Públiques, dedicada a la intervenció en la transformació dels espais públics, millorant l’àmbit relacional i empoderant els ciutadans.

3

Els alumnes mostren com volen el pati de l’escola/ Raons Públiques

La participació com a eina transformadora

La Lucia Zandigiacomi, arquitecta integrant de l’equip de Raons Públiques, destaca que el premi els servirà per continuar involucrant el barri al projecte. I recalca que aquest cas ha estat un exemple de com la comunitat educativa i les famílies han estat capaces de dur a terme un projecte participatiu de gran magnitud per a la millora de l’escola, i com aquest ha fet créixer la comunitat. La Lucia destaca també la importància del reconeixement per part de la Generalitat d’aquest i d’altres treballs d’acció comunitària, però lamenta que el destí final de la majoria dels diners públics sigui finançar propostes més vinculades al turisme que a la qualitat de vida dels ciutadans.

Raons Públiques és una de les entitats que representa la transformació que està vivint la societat actualment, a la qual els ciutadans estan recuperant el paper protagonista en la presa de decisions que afecten la seva manera de viure. Un canvi profund que malgrat les dificultats  s’està començant a notar.

_________________

El 14 de febrer es farà entrega del guardó en un acte a l’escola La Pau.

_________________

Marta Tello

2

Tobogan construït a partir del procés participatiu/ Raons Públiques

 

 

Procés participatiu amb els alumnes/ Raons Públiques

Procés participatiu amb els alumnes/ Raons Públiques

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .