Article

Raons públiques s’estableix al carrer Concòrdia

octubre 16, 2013

Raons Públiques treballa des de 2009 per la construcció de l’espai públic a través de la participació ciutadana, i des del 26 de setembre compta amb un local al Poble-sec per dur a terme la seva activitat. Es troba situat al carrer Concòrdia, 30 i s’ha creat a través d’un treball conjunt dels integrants de l’entitat, amb la col·laboració dels veïns, a més de comptar amb mitjans com Verkami. El local s’ha concebut també per donar cabuda a un espai de participació veïnal, i per aquest motiu s’ha instal·lat a l’entrada una exposició sobre el barri amb material aportat per persones i entitats del Poble-sec, i s’han posat en marxa sistemes per recollir  les seves impressions i necessitats.

Raons Públiques

Oficina de Raons Públiques al carrer Concòrdia/ Ana Inés Falcone

Grup interdisciplinari

Raons Públiques està integrat per 11 persones que provenen de disciplines diferents: educadors socials, arquitectes, urbanistes, antropòlegs i dissenyadors que es coordinen per participar de les comissions del barri, dur a terme un debat amb els ciutadans i entitats de diversa índole, recollir les seves necessitats, buscar maneres de donar-hi resposta i posar-les en pràctica; ja que tenen clar que la comunitat ha de ser partícip de la construcció de la ciutat.

Processos participatius

Amb anys d’experiència, a Raons Públiques han pogut comprovar els beneficis dels processos participatius i han pogut veure-hi també les dificultats. Necessiten que el seu model de participació sigui entès per les administracions i alhora comptar amb la confiança dels veïns, ja que posen en funcionament un model de treball que manifesta la importància de la col·laboració de ciutadans i administracions, i descobreix la importància de conèixer les necessitats de les persones que fan ús de l’espai públic, per tal que la seva transformació no generi nous conflictes.

Raons Públiques ha dut a terme projectes a diversos barris de Barcelona, i també a ciutats espanyoles, i ha participat a xerrades a nivell Europeu. Actualment està treballant en la dinamització de l’espai públic per a la definició d’usos de la cobertura de les vies de Sants.

Marta Tello

Raons Públiques

Exposició amb participació veïnal/ Ana Inés Falcone

 

Raons Públiques

Converses amb els usuaris de “Baixem al carrer”/ Ana Inés Falcone

 

Raons Públiques

Local dissenyat amb tots els implicats en el projecte/ Ana Inés Falcone

Veure més imatges de l’arxiu fotogràfic

 

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .