Article

Reivindicacions veïnals al Paral·lel

març 8, 2017

@pruna_ana / La plataforma Som Paral·lel treballa amb diversos fronts oberts per aconseguir millores socials a l’avinguda i als barris que hi conflueixen

PA220406

Som Paral·lel va néixer amb la reforma de l’avinguda / Anna Pruna

Som Paral·lel va néixer al mateix temps que la reforma urbanística de l’avinguda amb l’anterior equip de govern. Va unir veïns del Raval, Sant Antoni i Poble-sec en un manifest per aturar el pla Paral·lel que van signar particulars, entitats i associacions dels tres barris. Des d’aleshores no han deixat de treballar per defensar els barris i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen: “Ens vam començar mobilitzar quan vam conèixer la proposta de reforma del Paral·lel. Aleshores començaven a arribar els macro creuers de turistes i vam veure que hi havia intenció de posar maca l’avinguda per afavorir el turisme i no els veïns”, explica en Xavier Latorre, un dels portaveus de la plataforma. Quan van començar les obres de remodelació de l’avinguda, els portaveus de la plataforma van reunir-se amb Antoni Vives, –ex regidor  d’urbanisme investigat pel cas 3%. “Ens va titllar de grupuscle quan vam qüestionar que la inversió que s’havia fet en fanals intel·ligents innecessaris es podia haver utilitzat per fer millores urbanístiques més necessàries i urgents. En aquell moment el govern no va acceptar cap concessió ni va escoltar cap de les nostres propostes, diu Latorre, qui reclama un pla d’usos a l’avinguda Paral·lel “per poder regular-la i que no estigui orientada només al turisme sinó que inclogui mesures pel comerç de proximitat i tingui en compte les necessitats dels tres barris”, conclou.

Accés a l’habitatge. Un problema clau

Un dels temes que Som Paral·lel ha posat a l’agenda veïnal ha estat el de la pujada dels preus dels pisos, un problema que afecta especialment als tres barris que limiten amb el Paral·lel: “A través de la pressió veïnal demanem la regulació dels preus dels lloguers i que es posi fre als pisos turístics. La sensació que tenim els veïns és que hi ha molt descontrol. No estem en contra del turisme però es tracta de tenir un turisme més sostenible”, afirma Xavier Latorre, qui explica que molts propietaris de pisos d’aquesta zona els han convertit en pisos turístics perquè els surt més rentable, i això provoca l’expulsió dels veïns. Des de la plataforma també veuen amb preocupació el tema del solar del Talia, que es convertirà en una residència d’estudiants properament: “Com ha passat anteriorment, la residència es pot acabar convertint en allotjaments per a turistes encoberts en un moment en què el que necessitem són habitatges socials”, lamenten.

 

 

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .