Article

Ricard Vela ens porta ‘Més Llibres’

juliol 20, 2017

Jordi Llavoré / Neix ‘Més Llibres’, el segell barceloní de l’editorial alzirenya Bromera

Llibres 160 (2)Es pot dir que els lectors que llegim en català estem de sort, ja que aquest 2017 han nascut diverses editorials que publiquen en llengua catalana. Un d’aquests nous projectes és Més Llibres i ens arriba de la mà de l’incombustible Ricard Vela (editor a Plaza & Janés, Cercle de Lectors, La Campana, Bromera, etc.), i neix com a segell barceloní dins de l’editorial Bromera (d’Alzira), fruit d’una proposta de l’editor Josep Gregori.

De moment, Més Llibres ha iniciat el seu camí amb la publicació de quatre títols que, per un motiu o altre, no podíem trobar a les llibreries en català: la sàtira al racisme guanyadora del Man Booker Prize, El venut de Paul Beatty; el recorregut per les llibreries de mig món, explicat per autors com Iain Sinclair o Jordi Puntí, i que porta per nom Tafanejar. Llibreries del món; l’hilarant i colpidor fenomen de masses d’un autor anomenat Anònim, Diari d’un lladre d’oxigen, que porta de corcoll a desenes de milers de lectors d’ençà que es va autopublicar el 2006 en anglès; i una antologia de les Narracions extraordinàries del pioner de la narrativa fantàstica en català, Joan Santamaria i Monné (1884-1955), que va saber beure de les fonts d’Edgar Allan Poe, Gérard de Nerval i companyia, per bastir un conjunt de relats que, com digué el genial Perucho: “produeixen a la pell una esgarrifança deliciosa”.

Per últim, apuntar que, segons hem pogut saber, Més Llibres editarà enguany el nou llibre de Salvador Company, False Friends i la novel·la La bellesa és una ferida, de l’indonesi Eka Kurniawan, que visitarà Barcelona el proper mes d’octubre. Sembla ser que Més Llibres ha nascut per fer soroll i nosaltres que ho celebrem! Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .