Article

S’enllesteixen els treballs de l’hort de la Font Trobada

març 22, 2017

@4tito4 / Els veïns i veïnes que vulguin optar a l’adjudicació d’una de les parcel·les de l’hort ho podran fer a partir del dijous 23 de març i fins el dijous 18 de maig.

Horts 3 (2)

Terrenys destinats als horts a la zona de la Font Trobada / Josep Pérez

Des de fa uns dos anys l’Associació Hort de la Font Trobada treballa per recuperar aquest espai abandonat, ubicat rere l’escola Carles I i el camp de la Satalia. Després d’aquest temps de reivindicacions, cap a finals de l’any passat van donar els seus fruits: començaven les obres per adaptar el lloc en una zona de conreu. El membre de l’associació, Jose Pérez, assegura que “en breu” estarà enllestida la cessió per part de l’Ajuntament, “només cal fixar el número d’anys”. El terreny ja està preparat i s’han adequat un centenar de parcel·les per a la pràctica del conreu; es tracta d’espais d’1,5×3 metres amb un sistema de reg automàtic. “L’aigua gratuïta i el sistema de parades en crestall són una novetat respecte als horts actuals”, explica Pérez.

Oberta la convocatòria

Les actuacions que s’hi han fet han permès també perimetrar el recinte, amb una porta d’entrada, així com la restauració i reparació de la bassa, la font i la retirada d’un mur de pedra antic per aixecar-ne un per a la contenció de terres. El següent pas de l’entitat és donar-li vida i que hi hagi activitat a l’hort. Així que, iniciarà un procés d’adjudicació. A partir del pròxim 23 de març i fins el 18 de maig s’obrirà una convocatòria per al veïnat interessat en aconseguir una parcel·la, a més, a l’Ateneu Cooperatiu La Base hi haurà permanències tots els dijous de 19 a 21 hores. Pérez determina que s’atorgaran sota “uns criteris equitatius”, tenint en compte persones “en situacions complicades”. Un cop repartides el centenar de fraccions, els responsables les gaudiran de manera indefinida. Tanmateix, això no vol dir ser titular saecula saeculorum. L’integrant de l’Hort de la Font Trobada avisa que si “en dos mesos no s’hi treballa, passarà al següent de la llista”. Per això, espera una bona resposta que “sobrepassi” les expectatives marcades, del que considera que és i serà “un gran esdeveniment” per al barri.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .