Article

Tornen els ‘bolsillibres’!

octubre 10, 2016

@terrorllavoreA.C.H.A.B. posa en marxa un ambiciós projecte per revaloritzar la literatura popular

Segur que molts de vosaltres recordeu els bolsilibros: aquelles petites novel·les (de tots els gèneres) de prop d’un centenar de pàgines que van servir com a distracció a tants lectors durant generacions. Doncs bé, gràcies a Internet, un grapat d’aficionats van decidir crear A.C.H.A.B. (Asociación Cultural Hispanoamericana Amigos del Bolsilibro), una entitat sense ànim de lucre que volia estudiar, conservar i divulgar aquesta vessant de la literatura popular de la segona meitat del segle XX.

sesion-continua

A.C.H.A.B. va iniciar el seu camí reeditant la novel·la El carnicero de Montmartre, de Curtis Garland (veí del Poble-sec que ja va protagonitzar la meva columna del ZONA SEC 133). La proposta va ser un èxit total i l’Associació va augmentar considerablement −cal recordar que, al no tenir ànim de lucre, els llibres només es poden aconseguir sent-ne socis o per mitjà d’un donatiu si només en sou simpatitzants−.

Ara acaba de sortir del forn el seu segon projecte: Sesión Continua, de Curtis Garland. Un volum recopilatori de més de 350 pàgines que inclou quatre novel·les que van ser plasmades a la gran pantalla: Dedos de plata,¿Quién era ‘Cat’?, El pez de los ojos de oro i Ese tipo llamado Sacramento. A més, ja han anunciat el seu tercer projecte: la publicació per primera vegada de la Saga Hongara d’Ángel Torres Quesada, al complet! Els títols que componen aquest volum de ciència-ficció, que veurà la llum al desembre d’aquest 2016, són: Las murallas de Hongara, El planeta de la luna roja, El enigma de la Luna, La furia de los malditos, El signo de Wrangull i Neljar de Laninkia.

Per a qualsevol informació o si voleu fer-vos socis d’A.C.H.A.B., podeu adreçar-vos al seu web.

Salut i llibres!Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .