Article

Última fase per la posada en marxa de l’equipament sociocultural del carrer Albareda

juny 5, 2012

Després d’un any d’obres, la construcció del nou equipament sociocultural del barri ja està finalitzada. Només queden petits detalls que estaran enllestits per l’1 de juny, quan es posarà a concurs el mobiliari que acabi de conformar el centre, pel qual es liciten més de 300.000€. Actualment s’ha iniciat el procés per organitzar l’activitat que es realitzarà a l’equipament situat al carrer Albareda núm. 22, i decidir quin serà el model de gestió.

El regidor del Districte, Jordi Martí, va destacar durant la sessió informativa convocada a la Seu del Districte el passat 3 de maig que l’equipament hauria d’acollir el màxim d’entitats culturals i tradicionals i va afegir: “s’ha de treure el màxim rendiment a l’equipament a totes les hores que estigui obert”. Va deixar clar que ha de donar resposta a les entitats del barri, però que l’equipament estarà obert també al Districte i, per extensió, a la ciutat.

Durant la sessió es va fer una visita virtual de l’edifici que compta amb 4 plantes, que inclouen bucks d’assaig, una sala d’exposicions, espais de relació, despatxos, sales per fer tallers, una sala d’informàtica, una altra per expressió corporal, espai escènic… Les arquitectes del projecte van destacar que tots els espais tenen finestres per aconseguir ventilació i llum naturals i un interior que permet la connexió entre plantes de manera que s’aconsegueix sensació d’amplitud, a més d’una visible i moderna façana i revestiment de fusta a l’interior.

Model de gestió cívica
El regidor va exposar les opcions de gestió i va constatar que el consistori se’n faria càrrec del primer any de funcionament de l’equipament, però que en cap cas no hi hauria gestió directa municipal de manera permanent. La intenció del Consistori, en paraules de Martí, és “donar protagonisme a la societat civil”. Amb aquest objectiu estan treballant en l’aprovació d’una regulació de la gestió cívica.

La veu de les entitats
A la sessió informativa van assistir algunes de les entitats del barri, a qui se’ls va tornar a demanar quines són les necessitats que creuen que ha de cobrir l’equipament i quins serveis ha d’oferir. L’equipament es va dissenyar segons unes primeres demandes, però ara cal distribuir els espais existents i acabar de preparar-lo. Tot i així, l’equipament respon ja a algunes de les peticions, com l’espai per guardar els gegants del barri.

Les entitats van exposar els seus dubtes i van fer algunes sol•licituds. Les de caire social es van manifestar demanant que l’equipament també els donés servei. Algunes entitats es van mostrar crítiques amb certs espais de l’equipament, de la qual cosa van prendre bona nota els representants de BIM/SA, malgrat que sobre algunes de les peticions hi ha poc a fer, ja que l’estructura de l’edifici i de les sales ja està acabada.

Què opines? Ens interessa el teu comentari.
Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .