Article

Un BarnaSants amb nom de dona

febrer 17, 2017

@pruna_ana / El festival commemora en aquesta 22a edició el centenari de la revolució Bolxevic

El festival de música més reivindicatiu del país ja ha arrencat la seva 22ª edició, que promet ser la més feminista de les que s’han celebrat fins al moment. Un cartell violeta i el lema “Visca l’Assemblea” són la imatge d’aquest BarnaSants, que vol commemorar el centenari de la revolució Bolxevic centrant-se en la figura d’Aleksandra Kol·lontai –la primera dona que va participar en un govern. També es retrà homenatge a la cantautora xilena Violeta Parra en una edició en què s’inclouen 18 concerts amb artistes de l’altra banda de l’atlàntic. El festival, que tindrà lloc fins el 14 d’abril, vol “fer una crida a l’inconformisme davant la situació política i social del nostre país, i donar veu a una lluita i a una reivindicació que cada vegada són més necessàries en els temps que corren”, tal com expliquen els seus organitzadors amb l’activista cultural Pere Camps al capdavant. Estan programBARNASANTS 2ats més de 110 concerts en 88 dies i a 30 sales arreu dels països catalans, amb artistes tan reconeguts com Núria Feliu, Pi de la Serra, Maria del Mar Bonet, Martirio, Marc Parrot o Joan Isaac, entre d’altres. Un dels plats forts és el projecte Les Kol·lontai, produït especialment per l’ocasió per les cantautores Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal, que cantaran cançons que parlen “d’igualtat, de dones que lluiten i dones que estimen”. Com cada any, al final del festival seran atorgats els premis BarnaSants al millor concert, a l’activisme cultural i el premi al reconeixement a la trajectòria.

Dos escenaris al Poble-sec

El BarnaSants torna al Poble-sec per instal·lar-se a dos espais ja coneguts del festival: el Centre Cultural Albareda i l’espai Tinta Roja. El primer (al carrer d’Albareda, 22) oferirà concerts d’Iván Rosquellas (23 de febrer), Brigada Intergeneracional (25 de febrer), Darània (4 de març), CHET (9 de març), Dani Caracola (11 de març), Lu Rois (17 de març), Coet (25 de març), VerdCel (6 d’abril), Rosa Sánchez (7 d’abril) i Jo Jet Maria Ribot (8 d’abril).

De la seva banda, el café teatre Tinta Roja (al carrer de la Creu dels Molers, 17) acollirà els concerts de Sighanda (2 de març), Yannis Papaioannou i Trio Feta (23 de març) i  Peppe Voltarelli (2 d’abril).

Podeu consultar tots els concerts i notícies aquíCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .