Article

Un monstre em ve a veure, la novel·la

novembre 2, 2016

@terrorllavore / Arriba als cinemes l’adaptació de Juan Antonio Bayona de la novel·la ‘Un monstre em ve a veure’

Patrick Ness és l’autor d’Un monstre em ve a veure (2011). Bé, el més correcte seria dir que ho és només en part; ja que la idea original de l’obra procedeix de Siobhan Dowd (1960-2007), una popular escriptora anglesa de novel·les juvenils que va morir de càncer mentre començava a treballar en aquest llibre. Després de la mort de Dowd, l’editorial Walker va parlar amb Patrick Ness perquè acabés d’escriure aquesta impactant història. Més tard, s’hi van afegir les magnífiques il·lustracions de Jim Kay.

Un monstre em ve a veure narra l’encontre del jove Connor O’Maley amb un monstruós teix gegant. Aquest li explicarà tres contes, però, a canvi, el jove li haurà d’explicar, en acabat, la seva pròpia narració, que serà la veritat. Però això serà molt difícil de realitzar per un nano que veu com la seva mare està lluitant amb un càncer terminal a l’hospital.

monstre

Així, poc a poc, ens endinsem en aquesta bella narració on els sentiments copsen l’atenció del lector a cada pàgina: la tristesa, la impotència i, també, la culpa. Ness aconsegueix ensortint-se’n amb molt bona nota del repte que representa explicar una història on el protagonista viu aclaparat per la agonia de la seva mare i per la manca de suport del seu pare (que ha refet la seva vida). Definitivament, Un monstre em ve a veure no és un llibre lacrimògen, sinó una fàbula, amb tocs fantàstics, de les pors del jove O’Maley a l’hora d’enfrontar-se amb la possible desaparició d’un ésser estimat.

La versió fílmica de la novel·la (que ha estat publicada per Sembra Llibres, en català, i per Nube de Tinta, en castellà; en tots dos casos podeu trobar el llibre en format gran i en butxaca), acaba de ser estrenada als cinemes de la mà de Juan Antonio BayonaCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .