Article

Una Festa Major de pel·lícula

juliol 14, 2013

El pregó de l’actriu Julieta Serrano dóna el tret de sortida a la Festa. 55 entitats i 29 espais per activitats tradicionals i noves propostes. 

La Festa Major del Poble-sec ha tornat amb l’habitual energia i un programa ben farcit d’activitats. Malgrat les retallades pressupostàries dels darrers anys, no ha minvat la qualitat dels esdeveniments. Nou dies que tornen a mostrar la gran força associativa del barri, les tradicions arrelades i la creació de noves iniciatives que s’integren a la Festa.

Especial tret de sortida 

Enguany Julieta Serrano ha estat l’encarregada de fer el pregó que ha donat el tret de sortida oficial a la Festa que ha començat el dia 13 i continuarà fins el 21 de juliol. La reconeguda actriu guanyadora entre d’altres premis dels Goya a la millor actriu secundària per Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988) i  per Cuando vuelvas a mi lado (1999), va néixer al Poble-sec l’any 1933. Durant el seu discurs, Julieta Serrano ha mostrat la seva estima pel barri reconeixent “porto el Poble-sec al meu cor, perquè el Poble-sec és el meu poble, és on vaig néixer i on vaig començar a aprendre un munt de coses essencials per la meva vida i que són les que m’han portat fins on sóc ara… He après el sentit de l’amistat, de la convivència, de la solidaritat, de l’agraïment, de l’amor… al Poble-sec vaig començar a viure, a pensar, a somiar”. Una estima que ha mostrat al llarg de la seva vida i que el dia 13 de juliol ha estat reconeguda amb la col·locació d’una placa a la seva casa natal del carrer Nou de la Rambla, per iniciativa de CERHISEC, el Districte de Sants-Montjuïc i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Acte placa Julieta Serrano

Placa conmemorativa a l’actriu Julieta Serrano, al carrer Nou de la Rambla, 139/ Ana Inés Fernández

El President de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzmán, ha presentat aquest acte d’obertura, que ha comptat amb l’habitual representació institucional, en aquest cas a càrrec de Joaquim Mestre, regidor president del Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i Jordi Martí, regidor Districte de Sants-Montjuïc, que han remarcat l’esperit de convivència propi del barri.

Prego_2013

Pregó a càrec de Julieta Serrano, acompanyada de Jordi Martí, regidor Districte de Sants-Montjuïc, Joaquim Mestre, regidor president del Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i el President de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzmán

La Festa Major ha començat de manera sorprenent quan, després que el Josep Guzmán acabés el seu discurs amb un “Tingueu un dia molt feliç”, ha irromput entre el públic assistent un grup de gospel, format per  Ramones Gospel Choir, The sound Dreamers i Ovnisingers interpretant la cançó “Oh Happy day”.

Noves incorporacions

La Festa Major del Poble-sec, organitzada enguany per un total de 55 entitats, es caracteritza per la diversitat, la participació i l’esperit de convivència, que tot mantenint molt vives les tradicions, va incorporant noves iniciatives que fan de la Festa una autèntica celebració veïnal per a tothom. Una part destacada del programa d’enguany anirà a càrrec del col·lectiu de l’Assemblea de Barri, que ha pres protagonisme organitzant activitats diverses a la pl. del Sortidor (aquí el seu programa). En aquesta edició s’han sumat l’entitat IntegranSons, que impulsa l’Orquestra Infantil i Juvenil Do d’Acords. A més, la plaça Navas, que ja s’ha convertit en un espai destacat pel barri i que recentment ha acollit la Cuina del món, s’ha sumat a la Festa essent l’escenari del Pregó inaugural, a diferència d’altres anys, on la plça d’El Sortidor era l’epidentre de la ceremònia. El centre sociocultural Albareda també s’incorpora acollint diverses activitats musicals com la Maraca-Xemeneia o el concert Do d’Acords, a més de cinema i activitats infantils. Una altre nou espai que s’afegeix a la celebració és Tiel·la i Llibertat, que ofereix un complert programa de concerts.

Els de sempre no hi falten

Com és habitual, a la Festa Major del Poble-sec hi conviuen tota mena d’activitats engegades per entitats arrelades al barri. Gairebé totes són un clàssic d’aquestes dates i una cita molt esperada pels veïns. Així se celebren la Bicicletada popular organitzada per l’Associació Ciclista Montjuïc i la cursa del Poble-sec de la mà del Club Atlètic Running. També ha tingut lloc el tradicional concurs de pintura ràpida organitzat pels Artistes Plàstics del Poble-sec, que enguany celebra la VI edició. Els quadres participants i els guanyadors del concurs queden exposats durant aquests dies a la Galeria Alas. Tampoc ha faltat el concurs de balcons a càrrec de la Comissió de Convivència del Pla Comunitari Poble-sec, amb el que s’incentiva els veïns a que prenguin part de la festa decorant i posant un punt de color i creativitat a terrasses, balcons i aparadors. El cap de setmana del 19 al 21, els Castellers del Poble-sec juntament amb altres entitats del barri, organitzen el Sec a Sac, una sèrie de concerts al parc de les Tres Xemeneies, on actuaran grups com Strombers, Ebri Knight i Che Sudaka. La tradició continua amb diada castellera i les actuacions dels geganters, grallers, el correfoc i les sardanes, que enguany celebren els 20 anys al Poble-sec.

BalladaExhibicioSardanes_FM2013

Ballada de sardanes a l’espai Ovidi Montllor/ Amadeu Quintana

 

GuanyadorConcursPinturaRapida_FM2013

Quadre guanyador del Concurs de pintura Ràpida, organitzat per l’Associació d’ArtistesPlàstics del Poble-sec/ Amadeu Quintana

La Festa a la xarxa Aquest 2013, la Festa Major ha tingut un espai destacat a Internet: el programa complert es pot consultar al web http://festamajor.poblesec.org i es pot seguir la Festa minut a minut a través de twitter, amb el hashtag #FMPobleSec. Marta Tello   Més imatges de la festaCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .