Article

Una Finestra a l’Assemblea de Barri / El CIE: barbàrie al districte de Sants-Montjuic

gener 13, 2014

Les recents denúncies de maltractaments i les pèssimes condicions del Centre de la Zona Franca tornen a posar de manifest que és un espai de vulneració de Drets Humans

A la Zona Franca, entre el barri de la Marina i el Prat de Llobregat, hi ha el Centre d’Internament d’Estrangers. Aquest centre torna a estar a l’ull del huracà mediàtic arran de la mort, el passat desembre, d’un ciutadà Armeni i les denúncies de maltractaments, pallisses i vexacions que han fet varis interns desprès de que el cos d’antiavalots de la Policía Nacional hi entrés reiteradament els tres primers dies de Gener. Des d’organitzacions civils com ara Tanquem els CIE’s, SOS Racisme o Migrastudyum s’està duent a terme accions legals i polítiques per a que s’esclareixin aquest fets i s’assumeixin responsabilitats. La postura és comú i ferma: si no es tanquen els CIE, l’Estat seguirà emparant mecanismes i institucions contràries als Drets Humans.

Els Centres d’Internaments d’Estrangers són una fosca realitat a tot l’Estat Espanyol i la Unió Europea. Les persones que hi són internades no han comés cap delicte, perquè no tenir els papers en regla és una falta administrativa, equiparable a tenir el DNI caducat, que no hauria de ser motiu de privació de llibertat ni aquí ni enlloc.

Al CIE de la Zona Franca amb capacitat per 226 interns les condicions són pèssimes i preval la seguretat per sobre del benestar de les persones. L’aigua calenta a les dutxes és intermitent i els sistemes de refrigeració absolutament ineficients: fa fred a l’hivern i calor a l’estiu, el menjar és escàs i de valor nutricional clarament insuficient. De nit i durant els caps de setmana no hi ha atenció mèdica. Els interns només poden rebre visita durant 10 minuts al dia separats per una mampara dels seus familiars i amics. L’assistència de traducció és inexistent i els mecanisme per interposar queixes no garanteixen la seguretat jurídica.

Som veïns i veïnes d’aquesta barbàrie: No Tanquem els Ulls, Tanquem els CIE.

Assemblea de Barri
www.assemblea.barripoblesec.org
assembleapoblesec@gmail.com
@barripoblesec

Més informació a  l’espai web Tanquem els CIEs i al documental ‘Sobren Raons’Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .