Article

Una nova llibreria generalista a Sant Antoni

desembre 4, 2017

Anna Pruna / La Barataria, al carrer de Tamarit, és un negoci familiar que neix associat a una editorial amb el mateix nom.

Sancho Panza, un dels personatges principals de la novel·la de Miguel de Cervantes El Quixot, va acceptar la feina d’escuder sota la promesa que governaria la ínsula Barataria, un lloc que, en la seva imaginació, va esdevenir una terra promesa. Aquesta història ha servit com a inspiració als fundadors de Barataria: una nova llibreria que ha obert les seves portes al barri de Sant Antoni fa poques setmanes. L’editora Carola Moreno i els seus dos fills, en Joan i l’Adrià Edo, estan al capdavant d’aquesta aventura que neix associada a un altre negoci de la família: l’editorial Edicions Barataria. Amb molta il·lusió i una temeritat pròpia del mateix Don Quixot, han decidit tirar endavant el que, per a ells, és tot un somni: “Sempre havíem volgut tenir una llibreria perquè és el nostre món i, tot i que sempre hi ha cert factor de risc, no ens preocupa perquè coneixem molt bé el sector. Sabem com funciona el negoci i les coses que s’han de fer i les que no ”, explica l’Adrià.

L'interior de la llibreria / Barataria

L’interior de la llibreria / Barataria

Llibres i activitats

La Barataria és una llibreria de caire generalista. Entre els seus exemplars, hi ha llibres d’assaig, de cuina, d’autoajuda i de fotografia, entre d’altres temàtiques. També tenen una secció dedicada a la literatura infantil i juvenil i un petit cafè on els clients poden seure i fullejar alguns llibres o simplement prendre alguna cosa. Tot i que acaben d’obrir el negoci, ja estan començant a programar activitats diverses que tindran lloc en el mateix espai: “Hi haurà presentacions de llibres, tallers, clubs de lectura i contacontes per als més petits”, diu l’Adrià, qui afegeix que la primera presentació –d’un llibre de l’editorial Algaida– està prevista per al proper 13 de desembre. La Barataria es troba en un barri on, ara per ara, només existeix una llibreria que ho sigui com a tal: la Calders. Tot i que a Sant Antoni també hi ha algunes papereries on vénen llibres.

Ara, els veïns del Paral·lel que siguin llibrèfils compten amb un nou espai on poder adquirir els seus títols preferits i compartir la seva passió. Benvinguda i molta sort, Barataria!Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .