Article

Veus contra la marca Barcelona i per a la defensa dels barris

juny 16, 2014

El dijous 19 de juny a les 19 h a la Plaça dels Ocellets, la Plataforma veïnal Aturem el Pla Paral·lel es presenta al barri amb un acte festiu i reivindicatiu.

La Plataforma, formada per veïns i associacions del Poble-sec i Sant Antoni, neix amb la intenció d’incidir en la reforma de l’avinguda.

@plaparalel / Creiem que la reforma posada en marxa pel consistori no aborda els problemes reals de la zona, i que està pensada per imposar la lògica de la rendibilitat privada i la mercantilització d’allò públic sobre les necessitats col·lectives de la ciutadania i els interessos de la majoria. La plataforma ha elaborat un manifest en què planteja les necessitats del barri i on proposem un seguit de canvis en el disseny de la nova avinguda.

Per això, aquest dijous 19 ens presentarem al barri de la mà d’uns convidats de luxe. Joan Maria Soler, de la Federació de Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) obrirà el debat parlant sobre l’experiència de les diferents mobilitzacions veïnals per incidir en el model de ciutat a Barcelona. Representants de la Plataforma explicarem en què consisteix exactament el Pla Paral·lel i com ens afecta als barris. Fem Rambla, un cas recent al Poble Nou on els veïns organitzats van aconseguir aturar un pla urbanístic i obrir un procés participatiu, ens explicaran com ho van fer i, la filòsofa Marina Garcés, intervindrà sobre el turisme i el seu impacte als barris i de com podem desmarcar Barcelona.

Per acabar, el col·lectiu Raons Públiques i la comissió de Repensar Poble-sec, de l’Assemblea de Barri, dinamitzaran un espai participatiu amb els assistents sota la pregunta Quin Paral·lel volem?. I, per acabar, el grup musical Fundació Robo ens regalarà una petita actuació musical.

Cap Pla sense els veïns i les veïnes!

Més info: www.plaparalel.comCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .