Article

Video i crònica de les I Jornades, ‘Barris cooperatius, ciutat comuna’

abril 14, 2014

@barripoblesec /  Avui, l’interès particular, l’egoisme i la competència d’uns contra els altres es troba al nucli de tota la nostra organització social. D’acord amb aquesta idea, les decisions sobre el que es pot fer i el que no, el que es produeix i com i a què pot dedicar la gent el seu temps són preses per una minoria. La lògica que dicta que l’interès individual és el millor pel bé comú ens està portant a un carreró sense sortida.

Davant d’aquesta barbàrie imposada, cada cop més persones ens unim en base a la cooperació, el suport mutu, l’autogestió, la comunitat i posem la vida comuna al centre. No entenem les persones com a individus aïllats amb interessos separats o egoistes. Per això, i amb la intuïció que els de baix, la gent, som els que podem construir altres formes de fer, cada cop més persones i col·lectius ens estem organitzant d’altres maneres, recolzant-nos i entenent que no som res sense altres, i que som més amb els altres.

Per això els dies 4 i 5 d’abril es van realitzar a Can Batlló unes jornades adreçades a tots els col·lectius de l’àrea metropolitana que tenen com a eix central de la seva activitat la cooperació. Des de Cooperasec (comissió de l’Assemblea de Barri) i La Base vam participar en l’organització, juntament amb col·lectius d’altres barris.

Les jornades es van dividir en tres blocs. El divendres vam realitzar una crítica de l’economia política metropolitana i vam començar a esbossar un relat col·lectiu capaç de disputar l’hegemonia discursiva de la “marca Barcelona”. El dissabte al matí vam posar en comú què entenem per un barri cooperatiu. Com estem substituint les relacions socials capitalistes per pràctiques de cooperació social als territoris. Després d’una excel·lent paella a càrrec de Barrinar, l’equip de cuina de La Base, vam començar a pensar, en clau de ciutat, com reapropiar-nos de les dimensions econòmiques avui organitzades pel capitalisme i que desitgem, i necessitem, col·lectivitzar: habitatge, cures, educació, alimentació. Com col·lectivitzem Barcelona? Com creem un espai d’enunciació política compartit?

L’èxit de les jornades, tant en contingut com en participació, ens porta a donar continuïtat a aquest espai convocant unes noves jornades a la tardor. Per saber-ne més: http://barriscooperatius.barripoblesec.org/Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .