Article

Xarxa BCN Antirumors, exemple europeu

juliol 15, 2014

La Xarxa treballa per millorar la convivència de les persones que viuen a la ciutat i afavorir la cohesió entre elles, seguint una fórmula que l’ha convertit en referent a Europa.

@Marta_Tello/ El Consell d’Europa ha engegat el projecte C4i (Communication for Integration) per combatre prejudicis, estereotips i actituds racistes, al qual la Xarxa BCN Antirumors ha estat el referent. 11 ciutats europees adherides al programa, entre elles, Bilbao, Sabadell, Botkyrka (Suècia), Erlangen (Alemanya) i Limerick (Irlanda), estan ja seguint les pautes del programa barceloní.

La Xarxa BCN Antirumors, inclosa al Programa BCN Interculturalitat de la Direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, i amb prop de 500 membres, treballa la inclusivitat als barris des de la proximitat. Ha posat en marxa eines com la guia antirumors de butxaca, per desmuntar rumors i estereotips a nivell comunicatiu; el còmic ‘Blanca, Rosita, Barcelona’, que mostra històries quotidianes de convivència; i accions de carrer amb els agents antirumors.

AgentsAntirumors_peq

Agents Antirumors als barris de Barcelona/ Xarxa BCN Antirumors

Desmuntant rumors al Poble-sec

El 3 de juliol es va celebrar al Centre Cultural Albareda la sessió plenària de la Xarxa BCN Antirumors, en què una seixantena de persones es van reunir per fer balanç de la feina realitzada durant l’any i posar en comú el full de ruta de l’any següent, que passa per potenciar la proximitat, treballant des de diversos centres cívics. Joel Álvarez, representant de l’Associació Marabal, una de les 7 entitats poblesequines adherides a la xarxa, porta gairebé 3 anys col·laborant amb el programa i assegura que la xarxa està apostant cada cop més fort pel barri i destaca la seva importància en generar un “discurs positiu”.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .